Følg Expedia.no

Vi har de mest forståelsesfulle sjefene i verden

Pressemelding   •   des 21, 2016 13:04 CET

Fire av fem nordmenn sier sjefen deres støtter dem når de skal ta ut ferie, ifølge en undersøkelse fra nettreisebyrået Expedia.no. Dette er den høyeste andelen i hele verden – men vi skal ikke lenger enn til Finland for å finne langt mørkere tall.

Vi har de mest forståelsesfulle sjefene i verden, og de fleste av oss trenger ikke kvie oss for å spørre sjefen om ferie. Faktisk er det kun 3 prosent av de spurte nordmennene som sier at sjefen ikke opptrer støttende når de tar ut ferie. Vi er heldige, for dette er slettes ikke en selvfølge i alle land. I Expedias ferieundersøkelse Vacation Deprivation, som omfatter 28 land verden over, er det finnene som kommer verst ut. I Finland hevder bare én av tre ansatte (29%) at sjefen opptrer støttende når de skal ta ut sin ferie.

Til sammenligning er det finnene som sliter minst med dårlig samvittighet når de likevel tar ut ferien. Finnene tar ut alle sine 30 feriedager i snitt, og hele 87 prosent sier at de ikke får dårlig samvittighet i det hele tatt, da det er deres rett å ta ut ferien. 82 prosent av nordmennene sier det samme. Her til lands tar vi også ut alle de 25 feriedagene vi har rett på.

Gjensidig respekt

I Norge kan det også dreie seg mye om gjensidig respekt, da nordmenn ser ut til å ha en annen holdning til hva som er jobb og hva som er ferie enn i mange andre land. Bare 23 prosent av nordmennene innrømmer at de bruker arbeidstiden til å planlegge ferien sin, et lavere antall enn noen andre land. Mens det globale gjennomsnittet ligger på 40 prosent som bruker arbeidstiden på å planlegge ferien, er det i Asia vi finner flest unnasluntrere. I Sør-Korea sier 62 prosent at de vier deler av arbeidstiden til ferieplanlegging, i De forente arabiske emirater er tallet på 57 prosent, og 56 prosent i Singapore og Malaysia. Ser vi på Europa, må vi igjen til Finland for å finne det høyeste antallet, hvor 39 prosent innrømmer at de planlegger ferien i arbeidstiden.

Lykken er ferie

Globalt sett er stort sett alle ferierende enige om at de føler seg både mindre stresset (90%), lykkeligere (89%), mer uthvilt (89%) og i bedre form (87%) etter ferien. Det er også stor enighet om at jevnlige ferier er viktig for deres generelle helse og velvære, og her er enigheten absolutt størst blant nordmenn med 96 prosent.

— I Norge tar vi nok mye for gitt når det gjelder jobb og ferie, men som vi ser i undersøkelsen er vi nok ekstra privilegerte her til lands. Bare en av fem nordmenn sier at de er så travle på jobb at de sjeldent kan ta ut alle feriedagene de har rett på. Dette er et lavere antall enn i noe annet land. Ser vi til Asia er situasjonen ganske annerledes, hvor rundt tre av fem sier det samme. I Sør-Korea har de for eksempel bare 15 dager ferie til rådighet, men de tar kun ut 8 av disse. I Japan er situasjonen lignende, hvor de har 20 dager til rådighet, men kun bruker ti av dem, forteller Charlotte Gogstad i Expedia.no.

Se oversikten over hvordan landene i undersøkelsen bruker ferien sin nedenfor.

Land for land: Slik bruker vi ferien


Land
Feriedager til rådighet Brukte feriedager Ubrukte feriedager
Brasil 30 30 0
Finland 30 30 0
Frankrike 30 30 0
Spania 30 30 0
De forente arabiske emirater 30 30 0
Tyskland 30 28 2
Italia 30 25 5
Østerrike 25 25 0
Danmark 25 25 0
Norge 25 25 0
Sverige 25 25 0
Sveits 25 25 0
Storbritannia 25 25 0
Nederland 25 22 3
Belgia 24 23 1
Irland 21 21 0
India 21 15 6
New Zealand 20 19 1
Australia 20 15 5
Japan 20 10 10
Singapore 18 14 4
Malaysia 16 12 4
Canada 15 14 1
Mexico 15 12 3
Thailand 15 12 3
USA 15 12 3
Sør-Korea 15 8 7
Hongkong 14 14 0

Om Expedia


Expedia er et av verdens ledende reisebyrå på nett, og tilbyr tilgang til flere hundre tusen overnattingssteder over hele verden (inklusive alt fra små boutiquehoteller til store hotellkjeder), flybilletter med over 400 flyselskaper, samt et bredt utvalg av leiebiltjenester og ulike reiseopplevelser. Ved å kombinere mange valgmuligheter med gode søkeverktøy, hjelper Expedia.no reisende med å finne og sette sammen den reisen som er best tilpasset deres individuelle behov.

Med Expedias prisvinnende mobil-app kan du planlegge og booke flybilletter og hoteller mens du er på farten. Expedias app har gode verktøy for at du enkelt skal kunne administrere din reise; kart over flyplassen, utsjekk-tider fra hotellet, status på flyvningen din, kart til hotellet ditt og andre nyttige tjenester. Besøk Expedias Facebook-side for reiseinspirasjon og gode tips.

Expedia.no er en del av Expedia Inc. Selskapet leverer fritids- og forretningsreiser, driver økt etterspørsel og direkte bestillinger til reiseleverandører, og gir annonsører muligheten til å nå et verdifullt reisepublikum gjennom Expedia Media Solutions. Expedia driver også bestillinger for noen av verdens ledende flyselskaper og hoteller, store merkevarer, tungt trafikkerte nettsteder og tusenvis av aktive partnere gjennom Expedia ® Affiliate Network. For bransjenyheter, besøk oss på www.expediainc.com eller følg @expediainc på Twitter.

Registrerte varemerker og logotyper tilhører sine respektive eiere © 2015 Expedia, Inc. Alle rettigheter inkludert. CST: 2029030-50

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar