Følg Expedia.no

Spis som de lokale på ferie: Her spiser Europas beste matbloggere

Pressemelding   •   jun 30, 2016 12:26 CEST

Det er ingen hemmelighet at mat er en stor del av ferieopplevelsen, og matopplevelsen blir ekstra fin når man finner de autentiske spisestedene som ikke er overfylt av turister – men av lokal mat, folk og atmosfære. Faktisk er nordmenn blant de ivrigste i Europa på å prøve ny mat på ferie, viser en undersøkelse fra det nettbaserte reiseselskapet Expedia.no. Nå har Expedia gått sammen med noen av Europas beste matbloggere, for å gi deg den ultimate guiden til hvordan du spiser som de lokale under din neste ferie.


Faktisk er 81 prosent av de spurte nordmennene villige til å prøve nye matretter når de er ute og reiser, viser Expedias undersøkelse. Det er fortsatt et stykke bak spanjolene og italienerne, som med 94 prosent er de modigste i Europa når det kommer til mat. Britene og finnene er de feigeste, hvor henholdsvis 57 og 59 prosent ville prøvd ukjente matretter og lokale delikatesser.

Hvor villige europeiske turister er til å prøve nye matretter i utlandet
1. Spania - 94%
2. Italia - 94%
3. Frankrike - 91%
4. Sveits - 91%
5. Østerrike - 89%
6. Tyskland - 83%
7. Norge - 81%
8. Nederland - 77%
9. Danmark - 76%
10. Irland - 75%
11. Belgia - 74%
12. Sverige - 73%
13. Finland - 59%
14. Storbritannia - 57%

Uten mat og drikke, duger dagen ikke. Det velkjente ordtaket gjelder i utlandet også, og kanskje i enda større grad enn her hjemme. Man kan fort bli litt oppgitt om matopplevelsen på ferie ikke står til forventningene. Et alternativ for å ikke bli skuffet, er gjøre god research før du reiser, og prøve nye retter du ikke har noen forventninger til.

For å oppfordre flere turister til å spise som de lokale har Expedia.no nå gått sammen med ti av Europas beste matbloggere i kampanjen «Europa på tallerkenen».

Her kan du lese matbloggernes beste insider-tips og lære hvor du finner de skjulte skattene i byen du skal besøke.

Frankrike

Den lille restauranten Belle Champagne, som ligger i hjertet av Saint Pierre-distriktet i Bordeaux, er et must om du skal innom byen i sommer. Ifølge blogger Anne Lataillade som driver Papilles et Pupilles, tilbyr restauranten lokalinspirert gourmetmat med en frisk og kreativ vri. Et måltid på denne restauranten er som å smake selve essensen til Aquitaine-regionen på én tallerken – alt er basert på lokalprodusert mat, og eierne bruker bare råvarer de får direkte fra lokale bønder. Alt må være produsert og bearbeidet innenfor en radius på 240 km fra restauranten, sett bort ifra sukker og kaffe. Her finner du derfor bare ferske, sesongbaserte råvarer. Du finner altså hverken sjokolade eller krydder her (ikke engang pepper), men asparges fra Landes, lam fra Cestas og aromatiske urter fra Gers.

Spania

Regionen Galicia i Spania egner seg utmerket for en gastronomisk langhelg. Tar du turen til La Coruña, må du prøve restauranten La Pulpería de Melide. Ifølge blogger La Cocina de Carolina, kommer du neppe til å smake blekksprut servert på den måten noe annet sted. Hun turte faktisk ikke spise blekksprut andre steder i Galicia, bare så hun kunne beholde smaken av Melides versjon friskt i minnet. Kokken på stedet fikk prisen for Årets kokk på Fórum Gastronómico Coruña 2015, noe som ikke er det minste overraskende. Foruten blekkspruten må du også prøve deres galiciske storfekjøtt, samt den himmelske ostekaken de serverer til dessert.

Italia

Tar du turen til den vakre øya Sicilia og besøker hovedstaden Palermo, må du sette av tid til å smake på maten på I Cuochini. Ifølge Riccardo Casiraghi og Stefano Paleari, som står bak bloggen Gnambox, kan du ikke si at du har opplevd Palermo uten besøke dette stedet minst én gang. Det første tegnet på den høye kvaliteten er køen av mennesker som venter på sin tur til å bestille delikatessene. Menyen passer alles budsjett, her finner du alt fra hurtigmat til gastronomiske retter for den som liker det mer tradisjonelle. En ting er uansett sikkert – du kommer til å lide valgets kvaler; panzerotti, focaccia, arancini med kjøtt, timballetti eller grillspyd?

Danmark

I København er det ett spesielt sted som gjør at folk får vann på tunga bare av å tre inn i lokalene, og det er matmarkedet Torvehallerne. Bloggeren Camilla fra CopenhagenByMe sier at stedet gjør henne ekstra glad – glad for all maten som finnes. Her kan du vandre rundt de 60 bodene, og teste alt fra deilig grøt på Grød, kaker bakt med omhu på Café Rosa (det er ingen som baker bestemors boller og kaker med kardemomme som disse), frukt og grønnsaker som skinner akkurat passelig, tapas servert på bardisken, løs te som veies opp hos Tante T, krydder importert fra de beste organiske gårdene i India og tilberedt hos Asa, juice som krystes og blandes på Vita Boost, fersk basilikum fra urtebutikken, tradisjonelle danske smørbrød hos Hallernes Smørrebrød, gourmetost fra Arla Unika eller en mer alternativ lunsj fra Paleo, tapas fra Hija de Sanchez eller gatematvognen Yuca Taco. Disse er alle små boder med sitt eget fokus og nisjevarer.

For flere unike matopplevelser i Europa, ta en titt innom siden «Europa på tallerkenen». 

Om Expedia


Expedia er et av verdens ledende reisebyrå på nett, og tilbyr tilgang til flere hundre tusen overnattingssteder over hele verden (inklusive alt fra små boutiquehoteller til store hotellkjeder), flybilletter med over 400 flyselskaper, samt et bredt utvalg av leiebiltjenester og ulike reiseopplevelser. Ved å kombinere mange valgmuligheter med gode søkeverktøy, hjelper Expedia.no reisende med å finne og sette sammen den reisen som er best tilpasset deres individuelle behov.

Med Expedias prisvinnende mobil-app kan du planlegge og booke flybilletter og hoteller mens du er på farten. Expedias app har gode verktøy for at du enkelt skal kunne administrere din reise; kart over flyplassen, utsjekk-tider fra hotellet, status på flyvningen din, kart til hotellet ditt og andre nyttige tjenester. Besøk Expedias Facebook-side for reiseinspirasjon og gode tips.

Expedia.no er en del av Expedia Inc. Selskapet leverer fritids- og forretningsreiser, driver økt etterspørsel og direkte bestillinger til reiseleverandører, og gir annonsører muligheten til å nå et verdifullt reisepublikum gjennom Expedia Media Solutions. Expedia driver også bestillinger for noen av verdens ledende flyselskaper og hoteller, store merkevarer, tungt trafikkerte nettsteder og tusenvis av aktive partnere gjennom Expedia ® Affiliate Network. For bransjenyheter, besøk oss på www.expediainc.com eller følg @expediainc på Twitter.

Registrerte varemerker og logotyper tilhører sine respektive eiere © 2016 Expedia, Inc. Alle rettigheter inkludert. CST: 2029030-50

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar