Følg Expedia.no

Nordmenn er verdens strandløver

Pressemelding   •   jun 17, 2013 17:15 CEST

Når nordmenn drar på ferie er det sol og strender som frister aller mest, og det er bare i Tyskland og Mexico at dette er mer populært. En fersk undersøkelse fra Expedia.no viser at nær halvparten av oss foretrekker strandferie og har noen annerledes vaner enn resten av verden.

Det er kanskje den lange vinteren her i landet som gjør at nordmenn lengter ekstra mye etter sol og lange strender. Mens nær halvparten av de ferierende ønsker seg strandferie er vi nordmenn også på topp i Europa når det gjelder å feriere om vinteren.

– De fleste som reiser på ferie én gang i løpet av året foretrekker å ta den på sommeren eller høsten, men nordmenn er likevel i verdenstoppen når det gjelder å ta ferien om vinteren. Hele tre av ti nordmenn vil ha ferien på vinteren, sammenlignet med bare én av ti i resten av Europa, forteller administrerende direktør Charlotte Gogstad i Expedia.no.

Solarium shopping og strand

Nordmenn er også i verdensklasse når det gjelder å legge grunnlaget for en god brunfarge i solariumet før de drar på strandferie, og hele fire av ti nordmenn forbereder seg på sydensolen i solarium før de drar av sted.

– Dette er nesten dobbelt så mange som i resten av verden, og kan forklares med fraværet av sol på kroppen om vinteren. Vi er mindre opptatte av ting som å kjøpe nytt badetøy, komme i form, fikse på frisyren eller voksing av kroppen før vi legger oss under parasollen, sier Charlotte Gogstad i Expedia.no.

Hun legger til at når vi ikke ligger på stranden er vi også det landet i Europa som bruker mest tid på shopping. Hele syv av ti sørger for at dette blir en del av ferien.

Frykter Speedo – trenger WiFi
Når vi først er på stranden forsøker nordmenn å ikke være alt for aktive. Ikke overraskende er det aktiviteter som soling og lesestoff vi bruker tiden på. Imidlertid skiller vi oss klart fra resten av verden når det gjelder antrekket – eller rettere sagt å unngå et visst klesplagg på stranden.

– Hele to av tre nordmenn mener at Speedo ikke er et akseptabelt antrekk på stranden. Her skiller vi oss klart fra både resten av Europa og verden for øvrig. Det er kanskje derfor bare to prosent av de spurte sa de ville valgt å ta på Speedo når de skal på stranden, sier Charlotte Gogstad i Expedia.no.

Landene som er ivrigst på Speedo-bruken i verden er Brasil, etterfulgt av Tyskland, hvor omlag hver femte foretrekker dette på stranden. Det er også tre ting som skiller seg ut som viktigere for nordmenn enn andre Europeere når vi reiser på ferie.

– Nordmenn mer opptatte av å reise til et sted med forutsigbart vær og steder hvor det det er tillatt å drikke alkohol enn resten av Europa. Vi vil også ha tilgjengelig WiFi, slik at vi kan planlegge aktiviteter i nærområdet fra dag til dag, forklarer Charlotte Gogstad i Expedia.no.

Tall fra Expedias undersøkelse Vacation Deprivation fra i fjor viser også, at hver fjerde nordmann sjekker jobb-eposten ofte, eller svært ofte, når de er på ferie.

Expedia er verdens ledende reisebyrå på nett, og tilbyr tilgang til over 240.000 overnattingssteder og hoteller over hele verden (inklusive alt fra små boutiquehoteller til store hotellkjeder), flybilletter med over 400 flyselskaper, samt et bredt utvalg av leiebiltjenester og ulike reiseopplevelser. Ved å kombinere mange valgmuligheter med gode søkeverktøy, hjelper Expedia.no reisende med å finne og sette sammen den reisen som er best tilpasset deres individuelle behov.

Med  Expedias prisvinnende mobil-app kan du planlegge og booke fly og hotell mens du er på farten. Expedias app har gode verktøy for at du enkelt skal kunne administrere din reise; kart over flyplassen, utsjekk-tider fra hotellet, status på flyvningen din, kart til hotellet ditt og andre nyttige tjenester. Besøk Expedias Facebook-side for reiseinspirasjon og gode tips.

Expedia.no er en del av Expedia Inc. Selskapet leverer fritids- og forretningsreiser, driver økt etterspørsel og direkte bestillinger til reiseleverandører, og gir annonsører muligheten til å nå et verdifullt reisepublikum gjennom Expedia Media Solutions. Expedia driver også bestillinger for noen av verdens ledende flyselskaper og hoteller, store merkevarer, tungt trafikkerte nettsteder og tusenvis av aktive partnere gjennom Expedia ® Affiliate Network. For bransjenyheter, besøk oss på www.expediainc.com eller følg @expediainc på Twitter.


Registrerte varemerker og logotyper tilhører sine respektive eiere © 2013 Expedia, Inc. Alle rettigheter inkludert. CST: 2029030-50


Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar