Følg Expedia.no

Hit bør du reise på Valentines-tur: 7 sjokoladebyer du må sjekke ut

Pressemelding   •   feb 08, 2016 14:33 CET

Etter at sunne nyttårsforsetter har vært en stor motivasjonsfaktor ved starten av året, er det på tide å gi seg selv en velfortjent belønning for strevet. Det nærmer seg Valentines Day, en dag alle har et forhold til – på godt og vondt. Men bruker du den som unnskyldning til å oppsøke et av disse sju uventede sjokolade-reisemålene som reiseselskapet Expedia.no har listet, kan vel alle sette pris på «Alle hjerters dag».

Det er ingen hemmelighet at sjokolade er oppfattet som en av de mest populære smakene over hele verden, kanskje den mest populære totalt sett over alle de sju verdensdelene. Det som begynte som en del av Aztekernes og Mayaenes kultur og ritualer i det vi i dag kjenner som Mexico, har takket være den industrielle revolusjonen og tilsetningen av melk og sukker vokst til å bli et verdenskjent fenomen.

Sjokoladenasjonene Belgia og Sveits er allerede verdensberømt for sin sjokoladeproduksjon, men det finnes flere steder du bør reise til som sjokolade-turist. Kanskje er 14. februar dagen for å sette seg ned med den du er mest glad i å booke tur til et av disse stedene? I forbindelse med Valentines Day kan Expedia.no friste med sju reisemål du kan reise for å fylle kofferten med det «brune gullet» - som helst er formet som hjerter, selvsagt.

Perugia, Italia

Perugias “Casa del Cioccolato” er et must å se for alle som besøker hovedstaden i den italienske regionen Umbria. Byen midt i Italia har en rik sjokolade-tradisjon og gir besøkende unik innsikt i hemmeligheten bak den typiske italienske Baci-sjokoladen, den mørke sjokoladekonfekten fylt med myk hasselnøtt-sjokolade. Og for å vise litt ekstra kjærlighet på Valentines Day, kan vi informere om at Baci betyr «kyss» og sjokoladen er pakket inn en flerspråklig kjærlighetserklæring. En perfekt gave til din kjære!

Saint Lucia, Karibia

Solrik og litt søt er den beste måten å beskrive den karibiske øystaten Saint Lucia. Spesielt de som liker sjokoladen sin litt mindre søt vil trives godt på den tropiske øya. Her sover du blant kokosnøtter, mangotrær, krydderplanter og kakaobønner, og mens sistnevnte hovedsakelig ble brukt til eksport før i tiden, holder de det i større grad for seg selv nå til dags. Resultatet: Deilig sjokolade, som besøkende på øyparadiset kan nyte rikelig av.

Biarritz, Frankrike

Den franske kystbyen Biarritz, ligger noen få mil unna spanskegrensa og er mest kjent for å være et mekka for surfere. Tiden mellom gåturene langs stranden og tittingen på de røffeste vintersurferne, kan brukes til et besøk på museet «Planéte Musée du Chocolate». Lær om sjokoladens fascinerende historie opp gjennom tidene, mens du koser deg med en kopp varm sjokolade.

Madagaskar

Madagaskar, den fjerde største øya i verden, ble allerede introdusert for kakao på 1800-tallet. Kombinasjonen av naturlige mineraler, klima, flora og fauna gjorde at Madagaskar-kakaoen i dag har utviklet seg til en sjokolade med helt spesiell fruktig smak. I søken etter denne smaken, kan besøkende titte innom en av de mange sjokoladebutikkene på øya.

Tabasco, Mexico

Sjokoladen og Mellom-Amerika har et nært forhold, som strekker seg langt tilbake i tid. I 1502 kom bosettere med «det brune gullet» til dagens Mexico. De som vil utforske kakaoens opprinnelse reiser til Tabasco i den sør-østlige delen av landet. Tar du turen inn i jungelen kan du oppleve smaken av den opprinnelige Maya-kakaoen. Mange små kakao-bønder dyrker sitt eget brune gull, som den organiske gården Finca Genesis.

Santa Domingo, Den dominikanske republikk

I Santa Domingo kan du bli med på omvisning på kakaoplantasjen El Sendero del Cacao. Dedikerte dominikanske sjokolade-eksperter viser og forklarer deg hvert steg fra dyrkingen av kakaotre, til høstingen av kakaobønner og resten av prosedyren som fører til deilig sjokolade. Underveis i sjokoladetouren får du lage din egen sjokoladebar og drikke fersk, varm sjokolade, mens du lærer hvordan det dominikanske økosystemet gir perfekte forhold for dyrking av kakao som blir til sjokolade av ypperste kvalitet.

New York, USA

Soho og Nolita er to av de mest fasjonable og stilfulle distriktene på Manhattan, som også byr på en ypperlig mulighet til å oppdage og smake på den deilige sjokoladen. Foruten å sjekke ut de mest fasjonable butikkene, kan du bli med på en tour for mindre grupper som introduserer deg for New Yorks mest sjarmerende sjokoladebutikker, og lar deg smake kunstneriske sjokolade-trøfler, konfekt og andre håndlagde godbiter. Alt dette mens du nyter en deilig vin som matcher sjokolade-smaken.

Om Expedia

Expedia er et av verdens ledende reisebyrå på nett, og tilbyr tilgang til flere hundre tusen overnattingssteder over hele verden (inklusive alt fra små boutiquehoteller til store hotellkjeder), flybilletter med over 400 flyselskaper, samt et bredt utvalg av leiebiltjenester og ulike reiseopplevelser. Ved å kombinere mange valgmuligheter med gode søkeverktøy, hjelper Expedia.no reisende med å finne og sette sammen den reisen som er best tilpasset deres individuelle behov.

Med Expedias prisvinnende mobil-app kan du planlegge og booke flybilletter og hoteller mens du er på farten. Expedias app har gode verktøy for at du enkelt skal kunne administrere din reise; kart over flyplassen, utsjekk-tider fra hotellet, status på flyvningen din, kart til hotellet ditt og andre nyttige tjenester. Besøk Expedias Facebook-side for reiseinspirasjon og gode tips.

Expedia.no er en del av Expedia Inc. Selskapet leverer fritids- og forretningsreiser, driver økt etterspørsel og direkte bestillinger til reiseleverandører, og gir annonsører muligheten til å nå et verdifullt reisepublikum gjennom Expedia Media Solutions. Expedia driver også bestillinger for noen av verdens ledende flyselskaper og hoteller, store merkevarer, tungt trafikkerte nettsteder og tusenvis av aktive partnere gjennom Expedia ® Affiliate Network. For bransjenyheter, besøk oss på www.expediainc.com eller følg @expediainc på Twitter. 

Registrerte varemerker og logotyper tilhører sine respektive eiere © 2016 Expedia, Inc. Alle rettigheter inkludert. CST: 2029030-50

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar