Følg Expedia.no

Expedia og ARC avslører reisetrendene for 2016 og 2017: Slik finner du lavest priser på fly og hotell

Pressemelding   •   des 28, 2016 10:57 CET

Mer konkurranse, flere reiseruter og lavere priser for forbrukerne – det lover godt for reiseåret 2017. Nå har det nettbaserte reisebyrået Expedia.no og Airlines Reporting Corporations (ARC) analysert milliarder av datapunkter, for å kunne peke ut trender som skal hjelpe reisende med å booke smartere i 2017.

Prisene på økonomi-reiser er nå på sitt laveste siden 2013, da gjennomsnittsprisene har fortsatt å falle i løpet av året. I Europa har billettprisene falt med gjennomsnittlige fire prosent på økonomibilletter for både enveis- og tur/retur-flyvninger.

Ifølge flere kilder, inkludert ARC, har flykapasiteten økt med rundt fem prosent globalt sett, som betyr at flere flyselskap har flere avganger til flere destinasjoner. Dette gir økt konkurranse og flere valgmuligheter for reisende.

Flere velger hotellovernatting

Ifølge tall fra Expedia.no, har antall overnattingsdøgn på hotell steget med 33 prosent totalt sett i løpet av de 12 månedene fram til juni 2016, sammenlignet med samme periode i 2015. Tallene viser også at flere reisende, både internasjonale og britiske, ønsker å tilbringe flere netter på hoteller i Storbritannia etter Brexit-avstemningen i sommer. Dette kan være et resultat av valutakurssvingningene i etterkant av folkeavstemningen.

Slik gjør du en smartere booking

1. Hvilken måned bør du booke?

Den beste måneden å booke tur/retur-billetter som starter i Europa, er i januar. Dette er gjeldende med mindre du skal reise til USA, da er september den beste måneden å booke.

Ser vi på de samme tallene for hotell, er november og januar månedene som byr på de beste prisene, mens juli, august og mars er noen av de dyreste månedene å bestille hotell. Dette varierer likevel mye fra marked til marked. Et av de beste tipsene for å gjøre et hotellkupp, er å gjøre seg kjent med reisemålet og unngå å reise når etterspørselen er på sitt høyeste for din valgte destinasjon.

2. Hvilken dag bør du booke?

Den beste dagen for å bestille både fly og hotell er søndag. Spesielt hvis du skal reise til USA, kan flyprisene være opptil 50 prosent lavere enn om du hadde gjort den samme bookingen på en fredag. Dette er fordi de fleste forretningsreisende bestiller sine flyreiser mot slutten av uken, som normalt sett gjør at de gjennomsnittlige billettprisene er høyest på fredager. Den beste dagen å booke hotell er også søndag, spesielt hvis du skal booke en overnatting for samme dag.

3. Hvor lenge i forkant bør du booke?

For å få de beste tilbudene på fly og hotell bør du booke mer enn tre uker i forkant. Selv om det å vente til siste liten kan gi deg noen gode tilbud på hotell, så risikerer du å gå glipp av et bredt utvalg. For et godt utvalgt og tilbud, er det mest gunstig å booke 3-4 uker i forkant.

Ifølge ARC, er det også best å booke flybilletter 21 dager eller mer i forkant av avreisedatoen. Dette gjelder spesielt for reiser innad i Europa og USA. Noen av disse rutene har vært opptil 30 prosent billigere når bookingen ble gjort tre uker før avreisedato, sammenlignet med de som ble booket nærmere avreisedato.

Potensielle besparelser ved booking over tre uker i forkant:

  • Europa til USA: 34%
  • Reiser innad i Europa: 30%
  • Europa til Asia og Stillehavsregionen: 22%

4. Inkluder lørdag i reisen din 

Ved å inkludere lørdag i reisen din når du bestiller fly, kan du spare opptil 34 prosent i snitt når du reiser innad i Europa. Etter å ha evaluert terrabytes med data om gjennomsnittlige billettpriser for turer som inkluderer en lørdag, ble det konkludert med at vandrehistorien faktisk stemmer. De fleste billetter som inkluderer en lørdag har lavere gjennomsnittlige priser, og er derfor gode tilbud for reisende. Dette gir mening når vi tar i betraktning at flyselskap ofte prøver å segmentere forretningsreisende vs. fritidsreisende, ved å sette ned prisene som krever en lørdags-overnatting.

5. Sjekk ut alternative nabolag

Ved å sjekke ut alternative nabolag kan du spare enda mer på hotellbookingen. Det er dog ikke den eneste fordelen; disse alternative nabolagene er nesten alltid gjennomsyret med en følelse av lokal kultur, enten det er kunst, arkitektur, restauranter eller lokalbefolkningen som gjerne slår av en prat med besøkende.

6. Book fly og hotell sammen

En viktig, men ofte oversett metode for å spare penger på ferieturen, er å bestille fly, hotell og/eller leiebil samtidig via et nettreisebyrå. Prissettingsregler i bransjen tillater at pakkereise-bestillinger kan tilbys med solide rabatter, med en gjennomsnittlig besparelse på nesten 1 000 kroner. Ofte er rabatten også høyere, avhengig av hvilken reiserute du velger.

Mange reisende går glipp av denne rabatten ved å bestille disse elementene hver for seg. Pakkereiser er og forblir den enkleste måten reisende kan spare hundrevis av kroner på ferien, både når det gjelder innenlands- og utenlands-reiser.

Expedia.no tilbyr også spesielle hotellrabatter til kunder som har booket fly på deres nettsider i løpet av den siste uken. Det betyr at selv om du ikke har mulighet til å booke alt samtidig, kan du fortsatt spare penger på å booke både fly og hotell via Expedia.no. 

Om Expedia


Expedia er et av verdens ledende reisebyrå på nett, og tilbyr tilgang til flere hundre tusen overnattingssteder over hele verden (inklusive alt fra små boutiquehoteller til store hotellkjeder), flybilletter med over 400 flyselskaper, samt et bredt utvalg av leiebiltjenester og ulike reiseopplevelser. Ved å kombinere mange valgmuligheter med gode søkeverktøy, hjelper Expedia.no reisende med å finne og sette sammen den reisen som er best tilpasset deres individuelle behov.

Med Expedias prisvinnende mobil-app kan du planlegge og booke flybilletter og hoteller mens du er på farten. Expedias app har gode verktøy for at du enkelt skal kunne administrere din reise; kart over flyplassen, utsjekk-tider fra hotellet, status på flyvningen din, kart til hotellet ditt og andre nyttige tjenester. Besøk Expedias Facebook-side for reiseinspirasjon og gode tips.

Expedia.no er en del av Expedia Inc. Selskapet leverer fritids- og forretningsreiser, driver økt etterspørsel og direkte bestillinger til reiseleverandører, og gir annonsører muligheten til å nå et verdifullt reisepublikum gjennom Expedia Media Solutions. Expedia driver også bestillinger for noen av verdens ledende flyselskaper og hoteller, store merkevarer, tungt trafikkerte nettsteder og tusenvis av aktive partnere gjennom Expedia ® Affiliate Network. For bransjenyheter, besøk oss på www.expediainc.com eller følg @expediainc på Twitter.

Registrerte varemerker og logotyper tilhører sine respektive eiere © 2015 Expedia, Inc. Alle rettigheter inkludert. CST: 2029030-50

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar