Følg Expedia.no

Expedia.no undersøker nordmenns forhold til mat og ferie: Roma er nordmenns matmekka – men også København står høyt

Pressemelding   •   jun 02, 2016 12:33 CEST

Roma, Paris og Barcelona står høyest på listen når nordmenn skal reise til en by for maten sin skyld. Vi blir altså lokket av pizza, pasta, ost, vin og tapas, og det er kanskje ikke så rart. Vi trenger dog ikke reise så langt for å få tilfredsstilt appetitten, viser en undersøkelse fra det nettbaserte reisebyrået Expedia.no. København havner nemlig på fjerdeplass på listen over byer vi vil reise til for matopplevelsenes skyld.

Matopplevelser er en viktig del av ferien for nordmenn, og for mange av oss er den lokale maten en avgjørende faktor når vi bestiller ferien. Faktisk er det også avgjørende for hvor i byen vi velger å bestille hotell. Over halvparten av de spurte nordmennene har svart at researchen de gjør på hvor det er best å spise, påvirker hvor de velger å bo.

Mens København med sine røde pølser og smørrebrød havner høyt på listen over våre favorittsteder når det gjelder mat, er det en annen nordisk hovedstad som frister minst. Helsinki er byen vi helst holder oss unna om eneste reisegrunn er for å nyte maten. Det kan også virke som at nordmenn flest heller ikke lar seg lokke av nudler, sushi og vårruller, da både Hanoi, Tokyo og Hongkong ligger høyt på listen over byer vi ikke vil reise til for maten sin skyld.

Her frister en matferie mest:
1. Roma
2. Paris
3. Barcelona
4. København
5. New York
Her frister en matferie minst:
1. Helsinki
2. Hanoi
3. Tokyo
4. Hongkong
5. Stockholm


Dårlig tro på oss selv

Og når vi først er på restaurant i utlandet, skal vi helst vise at vi har satt pris på både mat og service ved å legge igjen noen ekstra slanter i tips. Men er vi like gode på det som andre folkeslag? Ifølge undersøkelsen har nordmenn minst tro på sine egne, 17 prosent av oss tror at likesinnede nordmenn er minst generøse med driksen sammenlignet med andre europeere. Vi har heller ikke særlig tro på svenskene og tyskerne, som havner på 2. og 3. plass på gjerrig-listen (14% og 13%). Danskene, derimot, har tydeligvis gitt oss et mer gavmildt inntrykk – bare én prosent tror danskene er minst generøse med driksen.

Nesten halvparten av nordmennene i undersøkelsen svarer at de kun gir tips på restauranter hvor de synes servicen er god, mens en av tre vanligvis gir mer tips på restauranter i utlandet fordi de er i feriemodus. Men hvor i Europa er egentlig restaurant-servicen best? Skal vi tro synsingen blant nordmennene er det Frankrike, Italia og Spania – altså de landene hvor nordmenn mest sannsynlig reiser for maten sin skyld.

Og tydeligvis er det deilig å være norsk på restaurant i Danmark – vår glade nabo i sør havner på 4. plass over land vi tror er aller best på service.

— Det er gledelig å se at Danmark har markert seg som et matland i nordmenns øyne. Hele Danmark er omgitt av sjø, og kan derfor – i likhet med Norge – by på masse god sjømat. I tillegg har de alt fra den verdensberømte Michelin-restauranten Noma, som byr på nordisk mat, til PapirØen som byr på gatekjøkken fra alle verdenshjørner, forteller Charlotte Gogstad i Expedia.no.


Her spiser du i København!

1. Italo Disco, Oehlenschlægersgade 5

Italo Disco er både hipt, hyggelig, autentisk og sjarmerende. I ekte italiensk trattoria-stil kan du nyte både antipasti, primi, secondo, dessert og god vin i en avslappende atmosfære. Menyen er satt, så her kan du lene deg godt tilbake i stolen og senke skuldrene mens rettene flommer inn en etter en.

2. Lou Lou, Ny Østergade 20

På den nyåpnede restauranten Lou Lou, er det først og fremst gjestenes sosiale samvær, avslappet hygge og god mat uten noen særlige dikkedarer som står i fokus. Innredningen og valg av møbler og farger er befriende og bidrar til en uformell stemning. Her kan du nyte alt fra blekksprut og østers, til pastaretter og indrefilet.

3. Amass, Refshalevej 153

Amass ligger i et industriområde litt utenfor København sentrum, men er likevel et av de mest urbane spisestedene du kan finne i byen. Lokalet er minimalistisk med stilrent interiør, høyt under taket og gigantiske vinduer ut mot byen og havnen. Her serverer den tidligere Noma-kokken Matt Orlando og hans team spennende gourmetretter i en avslappet atmosfære. 

Om Expedia
Expedia er et av verdens ledende reisebyrå på nett, og tilbyr tilgang til flere hundre tusen overnattingssteder over hele verden (inklusive alt fra små boutiquehoteller til store hotellkjeder), flybilletter med over 400 flyselskaper, samt et bredt utvalg av leiebiltjenester og ulike reiseopplevelser. Ved å kombinere mange valgmuligheter med gode søkeverktøy, hjelper Expedia.no reisende med å finne og sette sammen den reisen som er best tilpasset deres individuelle behov.

Med Expedias prisvinnende mobil-app kan du planlegge og booke flybilletter og hoteller mens du er på farten. Expedias app har gode verktøy for at du enkelt skal kunne administrere din reise; kart over flyplassen, utsjekk-tider fra hotellet, status på flyvningen din, kart til hotellet ditt og andre nyttige tjenester. Besøk Expedias Facebook-side for reiseinspirasjon og gode tips.

Expedia.no er en del av Expedia Inc. Selskapet leverer fritids- og forretningsreiser, driver økt etterspørsel og direkte bestillinger til reiseleverandører, og gir annonsører muligheten til å nå et verdifullt reisepublikum gjennom Expedia Media Solutions. Expedia driver også bestillinger for noen av verdens ledende flyselskaper og hoteller, store merkevarer, tungt trafikkerte nettsteder og tusenvis av aktive partnere gjennom Expedia ® Affiliate Network. For bransjenyheter, besøk oss på www.expediainc.com eller følg @expediainc på Twitter.

Registrerte varemerker og logotyper tilhører sine respektive eiere © 2016 Expedia, Inc. Alle rettigheter inkludert. CST: 2029030-50

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar